Vragen of heeft u interesse in de woningen van De Bovenhof?

Neem vrijblijvend contact op met één van de makelaars of maak direct een account aan via de website.

Contact met één van de makelaars Account aanmaken

Architectuur

Het plan De Bovenhof bevindt zich in het groene plangebied van De Bovendonken, wat ligt aan de westzijde van het dorp Hoeven. Het gebied wordt omsloten door verschillende voorzieningen. Het plangebied is gebaseerd op het gedachtegoed van bouweilanden. Geclusterde bouwvelden met woningbouw omringt door groene zones. Hierdoor ontstaat er een rustige woon- en leefomgeving waarin veel ruimte is voor ontmoeting in het openbare gebied. Deze ruimte is ook bestemd voor de grotere duurzaamheidsopgaven zoals het tegengaan van hittestress en het opvangen van regenwater.

Het vierde bouwveld van het plan De Bovendonken wijkt qua maat, schaal en programma af van de andere drie bouwvelden. Waar de andere bouwvelden louter grondgebonden woningen bevatten in verschillende typologieën, heeft het vierde bouwveld appartementen op een parkeervoorziening. Dit vraagt om een andere benadering van de opzet en bouwmassa. Bij de grondgebonden woningen van De Bovendonken wordt uitgegaan van de individuele woning en diversiteit in volumes. De landschappelijke inpassing vraagt om een horizontaal gelede bouwmassa waarbij ‘wonen in het groen’ het uitgangspunt vormt.De parkeerlaag wordt groen ingepast in het landschap waardoor het gebouw op een terp komt te staan. Het gebouw wordt luchtig vormgegeven en de woningen krijgen een panoramisch uitzicht over het landschap.

Het appartementengebouw heeft een eigen identiteit die passend in de sfeer van de overige groene kamers wordt vormgegeven. De architectuur gaat een sterke relatie aan met de groene omgeving. Omdat het appartementengebouw in schaal en massa afwijkt van de overige bouwvelden wordt samenhang gezocht in materiaalgebruik en detaillering. De variatie in architectuurstijlen van de woningen maakt dat het appartementengebouw vanzelfsprekend wordt opgenomen in het geheel.

Het materiaalgebruik sluit aan bij de uitgangspunten voor de overige bouwvelden. De landelijke omgeving vraagt om een uitwerking in “warme” materialen en kleuren. Het hoofdthema bestaat uit een combinatie van baksteen en hout toegepast in een doordachte detaillering. De kozijnen en andere toevoegingen zijn modern en rank gedetailleerd waardoor ze zich terughoudend gedragen ten opzichte van het metselwerk en het hout.

De Bovenhof vormt als accent het sluitstuk van de nieuwe wijk De Bovendonken. Het wordt een groene natuurinclusieve woonbuurt die zich als vanzelfsprekend voegt in de lokale identiteit van de omgeving en waar het bovenal prettig wonen is.

Interesse?

Wilt u op de hoogte blijven van dit project en straks in aanmerking komen voor aankoop? Schrijf u dan nu alvast in!

Inschrijven